Udstilling i Nykøbing S: Tegningens farverige landskaber

PAKHUSgalleriet i Nykøbing Sjælland viser udstillingen ‘Tegningens farverige landskaber’. Hele syv medlemmer af Tegnerne har bidraget til udstillingen.

Tegningens farverige landskaber

Udstilling i PAKHUSgalleriet
Vesterbro Torv 4
4500 Nykøbing Sjælland

18. august – 8. september 2018

I 2018 præsenterer vi den 4. tegneudstilling: Der er efterhånden blevet tradition for tegneudstillinger i PAKHUSgalleriet. Denne gang er temaet: Tegningens farverige landskaber.
Udstillingsgruppen sætter det at tegne ind i forskellige sammenhænge. Udover temaet, som den enkelte udstiller forholder sig til, vil vi også sætte lyd til tegninger.
Formålet med udstillingen er at vise forskellige tegneformer over temaet landskaber.
Udstillingsgruppen vil gøre en særlig indsats for at unge på gymnasier, højskoler og lignende får mulighed for at se og få inspiration af udstillingen.
Ferniseringen er lørdag den 18. august kl. 13 – Efter velkomst; oplæsning af teaterleder Simon Vagn Jensen af digt af Tommy Flugt, skrevet til åbningen og lydtegninger ved Billedbandet SBIKA. Mange af udstillerne er til stede. Og PAKHUSgalleriet byder på lidt godt til ganen.

Følgende kunstnere udstiller:

Birgitte Thorlacius, Mogens Lykke Olsen, Ditte Kaehne Gade, Julie Asmussen, Allan Haverholm, Steen Malberg, Annemarie Jepsen, Claus Riis, Jo Blicher Møller, Alfio Bonanno, Steen Bundgård, Henriette Wiberg Danielsen, Alice Faber, BGK-Midt Vest: Laura Iversen & Maja Steensen.

Citater fra kunstnere:
”Blyanten er mit værktøj til at finde ind i motivet. Den og min skitsebog er mine vigtigste arbejdsredskaber. Jeg udforsker naturen på nærmeste hold,” Birgitte Thorlacius.

”De sidste mange år har jeg brugt mere og mere tusch og natur materialer som fx: træ pinde, græs, blade, men også jord, som jeg finder i de landskaber jeg befinder mig i,” Alfio Bonanno.

Foredrag om tegnekunsten
I udstillingsperioden belyses tegnekunsten på forskellig vis, fx vil leder af tegnekunsten på Statens Museum for Kunst, Chris Fischer, der fornylig stod for udstillingen Art in the Making, fortælle. Chris er en person, der har stor viden om tegnekunsten gennem tiderne. Kunstner Allan Haverholm foredrager om tegningens og tegnets kulturbærende egenskaber.

Lydtegninger, tegnefilm
Udstillingen vil rumme tegninger, tegneserier, animation, fortolkning af tegninger gennem lydlandskaber.

Se programmet og en kort beskrivelse af de udstillende kunstnere.

Plakaten til udstillingen er tegnet af Steen Bundgård

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *