Tegnerne får to nye medlemmer: Søstrene Ribergård

Det er altid en fornøjelse at byde velkommen til nye, dygtige tegnere. Denne gang er det to på en gang – to søstre: Maj og Vibe Ribergård.

Vi lader dem hermed præsentere sig selv:

Vi har altid tegnet. Vi har tegnet siden vi var små og er aldrig holdt op.

I vores barndomshjem var det kreative og det visuelle højt prioriteret. Vores godnathistorie var ofte oplæsning af Barske Børnerim – vi nød det og vi dyrkede de barske illustrationer. (Barske Børnerim er skrevet af Poul Sørensen og illustreret af Jørgen Mogensen).

Vores største idoler som teenagere var store danske tegnere – Peter Lautrop, Poul Holck, Arne Ungermann m.fl. – størst af alle var vist Peter Lautrop!

Vi er begge uddannet grafikere fra Mediehøjskolen. Og har i forbindelse med det grafiske arbejde kunne bruge vores evner og erfaringer som illustratorer.
Men så hører ligheden mellem os vist også op. Vi synes nemlig at vi har meget forskellige udtryk og arbejdsmetoder, når vi illustrerer.

Vibe Ribergård

– Jeg interesserer mig for portrætter og dem laver jeg mange af. Nogle er virkelighedsnære, nogle er mere abstrakte og i højere grad et udspring af grafiske overvejelser og virkemidler. Jeg eksperimenterer gerne med mange forskellige teknikker.

– Jeg er vanvittig utålmodig. Så skal der males på lærred, bliver det ikke med olie, men med akryl. Resultatet skal gerne vise sig meget hurtigt. Et portræt må tage højst en halv time.

Maj Ribergård

– Uanset om jeg tegner ud i det blå eller illustrerer til en kunde og skal forholde mig til en tekst eller et givent emne, tager jeg ofte meget direkte og helt konkret udgangspunkt i den visuelle virkelighed der omgiver mig. Jeg sampler og mixer – jeg bruger elementer fra fotografier, tapeter eller andet interiør i mine illustrationer. (se evt www.majribergaard-illustrationer.dk)

– Ind imellem skifter jeg tegneplade og computer ud med enten lærred og olie eller papir og akvarel. Som her. (Illustrationer til ”Solen er så rød mor” og ”Bambi”.)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *