På Lolland med skitseblok og gummistøvler

I september holdt Tegnerne et to-dages kursus med titlen ‘At fange det levende og bevægelsen i stregen’. Kurset blev holdt hos Anne Gyrite Schütt på Lolland og med Anne Gyrite som inspirerende og energisk kursusleder.

Lise Seisbøll Mikkelsen skriver om kurset:

Donna Madonna og de Glade Grise

Tegnekursus hos Anne Gyrite Schütt den 20.-21. september 2017

Udrustet med tegnegrej og gummistøvler ankom otte forventningsfulde tegnere onsdag formiddag til Anne Gyrites billedmættede hjem og værksted, en tidligere lilleskole ude midt i Lollands idylliske natur. Vi vidste på forhånd, at vi skulle øve på værkstedet den første dag og på arbejdsudflugt dagen efter, men meget mere vidste vi ikke. Det blev en tur spækket med herlige oplevelser.

Under Anne Gyrites kyndige ledelse varmede vi op ved at tegne 3-5 minutters croquis med hinanden som modeller, først kropsproportioner og derpå ansigtsgrimasser. Under frokosten blev vi præsenteret for dagens store overraskelse: En frodig og sprudlende Donna ankom med en taske fuld af fantasirige kostumer, klædninger der kunne matche enhver pop- eller cabaretdronning. Marianne hed den dejlige model. Hun og Anne Gyrite havde aftalt en række levende tableauer med modellen som hovedperson, og til hver af disse havde vi 25 minutter til at indfange hende med vore streger og farver. I det første scenarie agerede Marianne en pikant klædt gæst på en fransk café, der blev opvartet af ”tjeneren” Anne Gyrite, medens hun nød sin drik ved et interimistisk cafébord. I de efterfølgende scenarier bar modellen forskellige blondecorsager og tilhørende rekvisitter, i sidste omgang blandt andet en stor, løst flagrende turban med hvilken modellen poserede henslængt i et chaiselong-lignende siddemøbel. En virkelig sjov omgang modeltegning, der fik det personlige frem i vore måder at tegne på. Anne Gyrite var blandt andet rigtig god til at evaluere med os alle sammen efter hver tegnesession.

Dagen efter kørte vi i samlet flok til Knuthenlund. Dette landbrugsgods er opført i 1729 af grevskabet Knuthenborg og ejes i dag af Susanne Hovmand-Simonsen, der siden 2007 har drevet stedet som økologisk landbrug med stalde til køer, grise og får og vidtstrakte græsenge til dyrene. Dagen blev brugt på at skitsere efter dyr, ikke mindst de velfornøjede, sortbrogede frilandsgrise med deres mange små pattegrise. Midt på dagen fik vi serveret en dejlig frokost i Knuthenlunds økologiske restaurant, hvor der var prøver på en intenst smagsmættet palet af hjemmelavede produkter. Det blev en dag med mange tanker om dyrevelfærd og rigtig mange gode streger af glade dyr.

Tusind tak til lærer og medkursister for en både lærerig og hyggelig tur, hvor der også blev nørdet grundigt igennem omkring lækkert tegnegrej!

Lise Seisbøll Mikkelsen

I Anne Gyrites hyggelige arbejdsværelse
Skitserne gennemgås og diskuteres på Knuthenlund

2 kommentarer til “På Lolland med skitseblok og gummistøvler”

  1. Tak for nogle dejlige dage i jeres skønne, nørdede selskab. Jeg stornød det hele! Den perfekte introduktion til Tegnerforbundet for et nyt medlem! KH Naja

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *