Tak fra en støttemodtager

Tegnerforbundets Fond for Copydan-midler støtter mange interessante projekter, og et af dem er Rasmus Ydes animationsvideo, Efterlever, der handler om insekternes truede verden. Rasmus Yde skriver:

I foråret 2021 modtog jeg støtte fra Tegnerforbundet af 1919 til realiseringen af animationsprojektet ‘Efterlever’. Fondsmidlerne har været med til at muliggøre projektet. Et ydmygt tak for hjælpen til virkeliggørelsen af dette projekt.

Efterlever er et tværkunstnerisk projekt, der gennem musik, animation og lyrik sætter fokus på insekter, flora og biodiversitet i dansk natur. Værket består af en animationsvideo opdelt i tre mindre kapitler. Her skildres tre forskellige biotoper/temaer.

Motivation

Siden 1990 er mængden af verdens insekter faldet med 24 procent. Vi mennesker er dybt afhængige af insekterne. Med videoen vil jeg gerne fremstille insekterne i et andet lys end som de stikkende plageånde, de oftest opfattes som. Hvis vi ikke skaber plads og bedre levevilkår for bier og andre bestøvere, kan dette have en negativ effekt på biodiversiteten og fødevaresikkerheden

3D animation og retro æstetik

Jeg havde fra start et ønske om at bruge 3D modellering og shading til at lave de forskellige insekter og plantetyper. Jeg brugte en hel del tid på at eksperimentere med forskellige måder at farvelægge 3D modellerne på, så de fremstår mere som noget ud ud af et 70’er illustrativt magasin end det klassiske 3D udtryk, man kender fra Toy Stories eller den danske Ternet Ninja.
Jeg ville med andre ord bruge en helt moderne teknik til at skabe en helt klassisk romantisk stil.
Her stødte jeg dog på en hel del udfordringer rent ressourcemæssigt. Mit computersystem kunne ikke klare de tunge beregninger, som det krævede at lave sådanne animationer.
Derfor søgte jeg Tegnerforbundet af 1919 og takket være støtten herfra, kunne jeg opgradere nødvendige komponenter og eksekvere mine ideer uden kreative kompromisser.

Jeg er uddannet komponist/sangskriver fra Rytmisk Musikkonservatorium i København, og det har derfor været naturligt for at mig at lave både musik, lyrik og animation. Hvor jeg normalt har brugt mine illustrative evner til at lave album covers og musikvideoer, så er dette mit første projekt, hvor illustrationerne er mere i centrum end musik og lyrik.

Hvad så nu?

Videoen er færdig, og jeg bestræber mig på at få den ud af mit kontor og ud i verden. Jeg har indtil nu udgivet materiale på sociale medier som Instagram og Reddit, hvor materialet har været udgivet som små udvalgte klip fra det samlede værk. Dette har skabt en rigtig fin opmærksomhed om hele projektet og mig som artist. Videoklippene har samlet set opnået + 50.000 afspilningerne og rigtig meget positiv feedback.

Tak

Endnu en gang skal et kæmpe tak lyde til Tegnerforbundet 1919 for midlerne, der har muliggjort projektet. Projektet har i stor grad styrket mine færdigheder, og det har været et vigtigt led i min udvikling som illustrator og animator.

Her er den engelske version:
(… og vi siger tak til Rasmus for både rapporten og den fine film!)

1 kommentar til “Tak fra en støttemodtager”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *