Stille dage i Berlin

I august var en lille gruppe tegnere en tur i Berlin. Kirsten Skotte førte dagbog – læs den her:

MED TEGNERNE I BERLIN
uden billetter – med mundbind!

Da Tegnerforbundets Stockholm/Helsinki rejse i foråret blev aflyst pga. corona, blev der stablet en lille erstatningsrejse til Berlin på benene, da det igen blev muligt at rejse.

En lille gruppe tegnere mødtes på Hovedbanegården og undervejs sydover blev flere medlemmer samlet op.
Vores gode rejsefører Claus havde sørget for mundbind til alle, som vi måtte iføre os, da vi kom til Padborg, billetter havde han osse sørget for. De blev dog på mystisk vis væk undervejs! Men da vi skulle billetteres i toget fra Hamborg til Berlin, vidste konduktøren allerede at vi ikke havde billetter, da det viste sig en kvik kvinde havde fundet dem i Hamborgtoget, og givet besked – tjekket!

Vi ankommer i fin stil og mundbind til Berlin og hotellet. Spiser på en skøn italiensk restaurant, hvor vi snakker og hygger indtil vi trætte og glade finder vej hjem til hotellet.

Berlin dag 2
Hotelmorgenmaden var et kæmpe hit, dog skulle vi sørge for at spise samtidig eller i to hold, pga. corona og skærpede regler for hvor mange der måtte være i restauranten.

Efter morgenmaden fordelte vi os, nogle tog på Museums Insel, andre til Naturhistorisk museum. Byen og museerne blev grundigt studeret og tegnet i 36 graders varme!

Berlin dag 3
Claus havde fået den gode idé at hyre en guide til udendørs rundvisning i forskellige bydele. Vi fik en særdeles entusiastisk fyr, der med anekdoter og historiske beretninger ledte os igennem byen, fra Prenzlauer Berg til Kreuzberg, hvor vi efter ca. 5 timer endte på en Beach bar, godt trætte og udmattede.

Om aftenen spiste vi igen samlet på dejlig indisk restaurant.

Berlin dag 4
Efter den føromtalte dejlige morgenmad tjekkede vi ud og aftalte at mødes 12:45 i hallen, for samlet at tage til Berlin Hauptbahnhof.

Inden da, kunne vi nå lidt forskelligt; nogle tog kanaltur, andre tegnede, og der var desuden nogle der besøgte Mauer Park, beliggende i Mitte, et fint marked med kunsthåndværk, loppemarked og madboder.

Efter lidt postyr med at finde togvognen i Berlin, kom vi fint til Hamborg og blev genforenet med billetterne der lå i hittegodskontoret. Vi benyttede ventetiden på at spise, inden vi vendte snuderne hjemad, nu med mundbind hele vejen, for i mellemtiden havde Danmark Indført samme regel i offentlige transportmidler!

Der var flere museer og udstillinger vi ikke havde mulighed for at besøge pga. corona, men turen blev blandt andet så god, fordi vi havde mulighed for at tale kollegasnak med hinanden, hvilket ikke sker så tit. Og selvfølgelig blev der som altid tegnet, set på streetart og shoppet i diverse kunstnerartikelbutikker!
Det var en rigtig god tur!

Mange tak til Claus og Henriette der havde strikket turen sammen og stort tak til VISDA der gjorde det muligt for os, at komme på en inspirerende tur med Tegnerforbundet.

Text og foto: Kirsten.

Denne artikels forfatter 🙂
Anne Gyrite og Naja
Mundbind og 37 graders varme ...
Men så længe man spiste, måtte man gerne fjerne mundbindet!
De fleste museer var lukkede ...
Fra Anne Gyrites skitsebog

3 kommentarer til “Stille dage i Berlin”

  1. Tak for beretning, Kirsten, omend lidt ufint at nævne de forsvundne billetter…på den anden side var det jo god underholdning, set i bakspejlet:-)

    Kh Claus

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *