April in Aarhus …

Eftersom nogle af vores energiske medlemmer allerede var i Aarhus for at slå et slag for vor gamle forening på Skolemessen, og eftersom Aarhus i hele 2017 bugner af farverige tilbud i forbindelse med byens status som Europæisk Kulturhovedstad, var det nærliggende at arrangere en tegnertur til byen.

Med Peder Stougaard og hans søde kone som stedkendte guides, fik vi to dejlige og tætpakkede dage i den jyske hovedstad i nogle af de sidste dage i april. Vi lagde ud med at mødes på Skolemessen i kongrescentret. Her huserede Hans Ole Herbst, Steen Malberg og Annette Krag på vores fine, lille stand, som snedigt var placeret lige der, hvor alle skal forbi. I løbet af de to messedage havde de besøg af en stadig strøm af interesserede fra forlag og skoler og også af adskillige nuværende (og måske også nogle kommende) Tegner-medlemmer. Der arbejdes på en evaluering af vores deltagelse i skolemesserne i Aarhus og København – den vil blive offentliggjort her på hjemmesiden.

Om eftermiddagen besøgte vi Aarhus nye, store bibliotek og kulturhus. Her havde vores medlem Bodil Nygaard og Papirkontoret travlt med international børnekulturfestival. Huset var fyldt med sære og sjove tegninger og papirskulpturer udført af børn på en lang række workshops. Læs mere om det her.

Vi besøgte byens ikoniske rådhus og deltog i fernisering på en udstilling af elever fra Aarhus Billed- og Medieskole.

Senere havde vi god tid til at snuse rundt på Godsbanen. Der hvor godstog engang blev lastet og læsset, er der i dag værksteder til tryk, keramik, musik, teater og meget mere, som flittigt benyttes af århusianerne. I området bag den store godsbanebygning er en farverig by af værksteder, caféer og boliger – sikkert kun for en stakket frist, for den slags vildtvoksende og fantastiske steder overlever sjældent byplanlæggernes trang til orden og rette vinkler – men et besøg værd så længe det findes. Vi spiste god og rigelig aftensmad hos Spiselauget i Godsbanen, drak en lillebitte øl på et værtshus og luskede så trætte hjem til CabInn-hotellet lige midt i byen.

Fredag d. 28. april tog vi til Risskov, gik en tur i den dejlige park ved det psykiatriske hospital og besøgte Ovartaci-museet. Forhåbentlig vil denne lille perle af et museum overleve at hospitalet flytter fra de statelige gamle bygninger til nye smarte omgivelser.

Tilbage i Aarhus nåede vi at besøge et par af byens gallerier, før vi sluttede udflugten til Aarhus af med et besøg i Den gamle by og Plakatmuseet.

Tak for denne gang – det var som altid en fornøjelse at tilbringe tid i jeres selskab.

Henriette

 

 

 

Byvåben - fra børneudstillingen på biblioteket
I den rodede idyl bag Godsbanen
Ovartacis billede af hospitalet i Risskov
På plakatmuseet
På konditori i Den gamle by. Gåsebryster og jordbærkager og kaffe på porcelænskander

1 kommentar til “April in Aarhus …”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *