Denne brugerkonto status er Godkendte

Denne bruger har ikke tilføjet nogen oplysninger til deres profil.

Kastrupvej 31, 4300 Holbæk

Hver dag sit TEGN

Tegn på liv, tegn på tegn, tegninger.

Vi omgiver os med tegn, orienterer os via tegn, er tegn, er en del af tegnene.

Man kan sige, at jeg fortolker hvad jeg ser og er omgivet af og føjer tegn sammen fra forskellige perioder og forskellige steder. Fra barn til voksen. Fra fortid til nutid.

Det kalder jeg mine fortegn - tegn fra fortiden, som er erindringer om levet liv og vores baggrund og historie. Og hvor historien kan gå langt tilbage. Vi er i slægt med hulemaleriernes beboere.

Skrifttegns udvikling er også fascinerende. Jeg så på et tidspunkt en udstilling om det kinesiske tegn for fugl i papirklip - i øvrigt formet som en flyvende fugl - her var fuglen meget tydelig som fugl i tidligere tider og langsomt gennem hundrede af år bliver tegnet for fugl mere og mere en abstraktion med få streger og tegn. Det blev til et bogstav.

Japanske og kinesiske tegn er meget interessante og stadig i brug, mens vores runer er tegn fra fortiden. Snart er vores skråskrift fra min skoletid tegn fra en fjern fortid, hvor fremtidens computerskrift har taget over.

Mine tegn er gerne i farver og lys - og med mit bosted på Tuse Næs er jeg tæt på naturens lys ud over vandet og det er livgivende at se, lytte og opdage at der hver dag opstår nye tegn - så jeg ser ud og ind, frem og tilbage i fortid og nutid og fanger oplevelser af tiden i mine tegninger.

Sammen med fascinationen af tegn ser jeg også digte som seismografer i tiden og som tegn lige fra det lange digt om sommerfugle til et kort haiku om vand og liv.

Ser ud på vandet

himlen over os lyser

dér imellem liv

Den korte version er: Hver dag sit TEGN .


ALICE GULDBERG FABER - tegner:

Har tegnet hele livet. Uddannet socionom på RUC;
har blandt andet arbejdet som socialchef i Kalundborg og direktør i Greve kommune. Udsmykningsopgave på "I Mikroskopet", musik- og udstillingssted i København i 1970. Medlem af Røde Mor kunstnerkollektiv 1970-73, deltaget i udstillingsvirksomhed i Danmark med linoleumssnit. Instruktør på dokumentarfilm: Fantasidage 1986. Udstilling i HK's lokaler i Kalundborg i 1992. Udstillet tegninger i Holbæk administrationscenter 1995 i forbindelse med temaet "Kvinder mod år 2000".
Deltager hvert år i Kunstdage i pinsen.
Udstilling i Tuse Næs Kunsthåndværk med udstillingen TEGN i oktober - november 2010.
Udstilling LYS 29.08 - 29.09 2011 hos SEAS-NVE Kunstforening, Svinninge.
Brøndsalen, Frederiksberg 2012.
Dansk Plakatmuseum i Århus i AIPS To Be Human 2012.
Udstiller permanent i Galleri Aurora.
Billede1
Billede 2
Billede3
Billede 4
Billede5
Billede 6
Billede 7
Billede 8
Billede 9
Billede 10
Billede 11
Billede 12