Sankt Lukas Gildet til adventsmarked i Vor Frue Kirke

Domkirken i København har inviteret Sankt Lukasgildet til adventsmarked lørdag d. 3. december. Anne Gyrite Schütt har bedt os om at viderebringe en invitation til at besøge markedet.

Kære tegnerkollegaer og alle andre interesserede.

Som nogen af jer måske ved har jeg dannet et laug “Sankt Lukas Gildet” – sanktlukasgildet.com – tilbage i 2009, sammen med designer Marianne Beyer. Vi arbejder med male- og illustrationsteknikker fra det 15. århundrede, altså bla. bog-illuminationer og som noget nyt har Ana og Jorge, som også vil være på vores stand, her på det sidste arbejdet med fantastiske fine grafiske teknikker helt tilbage fra første halvdel af 1400-tallet.
Bla. kan Ana fremvise spillekort, fremstillet præcis som i middelalderen og både Ana og Jorge har lavet tryk af træsnit af diverse helgener, som kan erhverves på markedet.
Jorge kan også fremvise de smukkeste bog-illuminationer med ægte guld og meget fint penselarbejde med autentisk
korrekte pigmenter som fx vermillon og azurite.
Kom endelig hen til Domkirken på lørdag, træd ind i de store haller og find os oppe på anden pulpitur hvor vi sidder og arbejder, med historiske redskaber iført middelaldertøj .
Der er helgenbilleder på autentisk middelalderpapir til salg og meget mere, kom og kik og få evt. en snak – vi vil meget gerne give vores erfaringer videre.

Håber vi ses på lørdag
Kh. Anne

Her arbejder Ana på et træsnit med St.Christoffer baseret på en af de tidligste eksempler på europæiske tryksager (1423)
Her ses detaljer fra arbejdet med spillekort fra 1400-tallet.

2 kommentarer til “Sankt Lukas Gildet til adventsmarked i Vor Frue Kirke”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *