Look! Polish Picturebook!

Dansk Kulturinstitut er medarrangør af udstillingen Look! Polish Picturebook!, der åbner på Billedkunstens dag d. 14. marts på Blågårdens Bibliotek. Udstillingen er produceret af Østersøens Kulturcenter i Gdansk og har tidligere på året været vist på Dokk1 i Aarhus. 

 
Det er en udstilling med bogværker og illustrationer fra markante og prisvindende polske illustrerede bøger og viser udviklingen fra en af 1950ernes hovedskikkelser inden for den polske billedbogstradition, Bohdan Butenko, op til nutidige, yngre illustratorer. 
 

På selve åbningsdagen er et åbent foredrag ved forsker og kurator Malgorzata Cackowska, og i tilknytning til udstillingen bliver også tre små workshops, hvoraf den ene ”Illustreret samtale” med illustrator og designer Aleksandra Cieslak, d. 15. marts, er for illustratorer/tegnere/kunststuderende.

 

Aleksandra Cieslaks produktion indbefatter både bøger til børn og voksne. Cieslak var i 2016 nomineret til den prestigefyldte Astrid Lindgren Memorial Award, og hendes bog This is a Book to Make var nomineret til en pris ved Bolonia Children’s Book Fair.

 

Læs mere om udstilling og workshops på linket her
Detalje fra illustration af Marianna Oklejak. Bum! Bum!
Detalje af illustration af Aleksandra Cieslak.

1 kommentar til “Look! Polish Picturebook!”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *