Jos bog

Jo Møllers erindringsværk blev støttet af Tegnerforbundets Fond for Copydan-midler. Læs her om bogen og dens tilblivelse:

Livgivende dødskonfrontationer og andre prøvelser  

”Tegningen har altid været mit fundament, mit basale udtryk, min begyndelse og min vej. Som barn digtede jeg historier, som jeg tegnede. Jeg skrev dem ikke, jeg tegnede dem … ” står der i bogens prolog.

Denne smukke biografi, bestående af 84 udvalgte tegninger fra perioden 2018 til 2022, er beretningen om hvordan Jo Møllers kunstneriske udtryk, blev påvirket af et sygdomsforløb.

Symptomerne, diagnosen, behandlingen og en påført medicinforgiftning, efterlod ham i en tidslomme, hvor det var slut med maleriet, med grafikken, slut med atelieret og fremtidige udstillinger.

Efter en periode begyndte han – fanget i en stol – at tegne nogle små ”Tidslommetegninger” (2018). Kunstneren parkerede sit følelseskaos og tømte hovedet for tanker. Han gav sig hen i tomheden, gik indad, ind i det ukendte og lod stregernes forløb føde hinanden. Kravlede, som en anden Sisyfos, opad. Tegningerne ændrede langsomt karakter. Som vist i bogens afsnit ”Tidstegn” (2019) og ”Fabuleringer” (2020 /2021). Det gik fremad. Tegningsformatet blev større. Det lykkedes at rejse igen (nu med stok) og genetablere et atelier i boligen. Men livsvilkårene, og dermed det kunstneriske udtryk, var ændret.

Parallelt, og uafhængigt af tegningerne, beskriver Jo Møller nogle tidligere prøvelser i flashbacks (1952 … 2018). Bogen afsluttes med en epilog (2022) og flere tegninger.

 

”JO’s BOG er et unikt erindringsværk af almen interesse”, udgivet med støtte af Tegnerforbundet af 1919’s fond for Visda-midler.

 

” Læs mine tegninger, se mine ord.”

Bogen er udgivet d. 11/11-22

135 sider
Forlaget Blicher & Co.
ISBN 978-87-999833-3-9

Vejledende pris: 349,- kr. + evt. forsendelse.

Boge kan købes via
Saxo.com,
plusbog.dk
eller købes i den lokale boghandel.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *