Hilsen fra Skagen

Tre Tegnere er taget på arbejdsophold i Skagen. Der arbejdes på livet løs – men de har taget sig tid til at skrive hjem og fortælle, hvad de laver. Tak til Kirsten Skotte, Vibe Ribergård og Maj Ribergård.

3 tegnere på tur – rapport fra en arbejdsuge i Gl. Skagen

Rummet er småt og der lugter af maling. Ikke desto mindre er det en fest, at bruge en arbejdsuge, i det lille atelier på Hotel Jeckels i Gl. Skagen.
Vi har kufferterne fulde af materiale – akryl, oliestifter, linoleum, stoffarve, trykfarve og diverse materialer at male, tegne og trykke på. Der er rigeligt at vælge imellem.

Inspiration fra lokalmiljøet omkring Skagen

Vibe fik lyst til at trykke kartoffeltryk, da hun så en stabel kæmpe bagekartofler i Spar købmanden i Ålbæk. Og er nu i gang med et større projekt, hvor tiden spiller en afgørende rolle, hun skal nå at trykke motiverne, inden kartoflen skrumper og tørrer ind. Den ændrer udseende fra dag til dag.

”Pas nu på poterne”

Kirsten snitter, snitter og snitter linoleum, i småt format. Hun har snittet 4 ud af 10 motiver, som skal placeres og trykkes på et stort stykke japanpapir. Hun ved ikke helt endnu om motiverne skal gentages, så det færdige tryk kan fortsætte i det uendelige. Det er faktisk ikke til at sige, hvor det ender. Men arbejdet bliver sat på pause efter i dag, for i morgen er der en bestillingsopgave som venter.

Hvor småt kan det blive

Maj er også i gang med at snitte linoleum. Efter tre portrætter i A5 format, er hun – måske inspireret af Kirsten, måske fordi atelieret er virkelig småt – i gang med fire skæringer i lilleput-format. Motiverne er helt nede i frimærkestørrelse. Vinklen på skæret er den mindste vi har, stregen i trykket bliver under en millimeter. Det er noget stads at holde på, når der skal trykkes.

2 kommentarer til “Hilsen fra Skagen”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *