Om at tegne soldater

Mette Wille skriver om en opgave, der udviklede sig til noget mere:
I foråret 2016 var jeg sammen med børneteatergruppen Hr. Teater og Kulturkraft hyret af Frederiksberg Kommune og Frederiksbergfonden til at skabe fire værker til byrummet i Frederiksberg Kommune i forbindelse med den landsdækkende børneteaterfestival ”Aprilfestivallen”.
Værkerne fungerede som scenografiske rum med figurer, som jeg tegnede op i store formater og tilførte digte skrevet af teatergruppen. Udgangspunkt var at holde et stærkt fokus på børnene, der skulle blive en del af værkernes fortællinger. At skabe nogle rum, som i kraft af børnenes deltagelse kunne gøres til levende fortællinger. Som i teatrets store og små dramaer, men også mere generelle fortælling om at være menneske: At være i og blive bevæget af livet.
I et af værkerne var hovedpersonerne fire soldater, og jeg begyndte at researche på dette. Jeg fandt hurtigt ud af, at garderne efter min mening var de soldater, der havde uniformer med den største æstetik.
Jeg skrev til Garderkasernen i Allerød for at spørge, om de havde nogle fotografier af garderne, som jeg kunne se eller låne som forlæg for mine tegninger. De inviterede mig til at komme ind på Livgardens Kaserne ved Rosenborg Slot for at se på uniformerne.
På Livgardens Kaserne fik jeg indblik i den omfattende og dybt interessante udstilling af uniformer og deres historie ved specialkonsulent Eric Lerdrup Bourgois, der er Den Kongelige Livgardes historiker.
Jeg fik også mulighed for at fotografere garderne i to omgange under deres vagtforberedelse.
Mine fotografier af garderne blev inspirationen til de tegninger, som jeg arbejdede videre med på tegnestuen og senere overførte til de store scenografiske værker.
Værket med soldaterne var udstillet i skolegården på Lindevangsskolen på Frederiksberg under hele festivalperioden.

Tegningerne af garderne blev efter projektets afslutning doneret til Den Kongelige Livgarde. De findes nu ophængt på Livgardens Kaserne ved Rosenborg Slot i København.

Mette Wille
Billedkunstner

Mette Willes soldater hænger nu på Livgardens Kaserne på Rosenborg Slot.

1 kommentar til “Om at tegne soldater”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *