DRAWING ATTENTION

Efter min første vaccination mod covid-19, cirkulerede en video fra et vaccinationscenter i Massachusetts, USA på Facebook, hvor musikeren Yo Yo Ma gav en koncert på sin medbragte cello for personale og med-vaccinerede, i de 15 minutter han sad til observation for en eventuel allergisk reaktion på vaccinen.

Videoen gav mig idéen til, at de 15 minutter også kunne bruges til at tegne i – en hel unik mulighed for at skildre dette historiske øjeblik både personligt og globalt.

Efter andet stik var jeg heldig, at blive placeret i et hjørne bagerst i observations rummet, så jeg ugenert kunne tegne de med-observerede fra ryggen.

Efterfølgende postede jeg tegningen på Facebook-siden for Urban Sketchers Copenhagen med en opfordring til de andre tegnere om også at tegne i observationsperioden på 15 minutter. Til croquis tegning er vi vant til fastlagte tidsrammer fra 1 til 20 minutter, så udfordringen lå lige til højrebenet. Der kom fin positiv respons og en hel del tegninger efterhånden som folk blev vaccineret.

Et par dage efter at opfordringen var slået op på Facebook, vågnede jeg kl. 3 om natten med den skøre tanke, at idéen også kunne bruges uden for Danmark 😊 Nogle sygeplejerske venner bekræftede, at de 15 minutters observationstid er international. Derefter sendte jeg opfordringen til DRAWING ATTENTION, der er et månedligt, globalt internet magasin for Urban Sketchers (folk der tegner på gader og stræder samt forskellige situationer i storbyerne).

En redaktør bosiddende i New Zealand mailede, at de ville tage min udfordring op og sendte den videre til deres globale kontakter. De bad om en uddybende tekst om coronasituationen i Danmark, som fint kunne ledsages af et par af mine corona-tegninger inklusiv en ny fra indgangen til vaccinations centeret i Bellacenteret.

Opfordringen stak helt af … som der står i artiklen i DRAWING ATTENTION, inspirerede min idé tegnere på 6 kontinenter til at tegne og beskrive corona- og vaccinationssituationen rundt omkring i verden, som kom til at brede sig over 10 sider – og der blev kun plads til en enkelt af mine egne tegninger.

Her i september-udgaven af Drawing Attention kan man på side 48-57 se hvordan en skør idé kan sætte folk i sving på seks kontinenter.

Steen Malberg

Her er tre af Steen Malbergs vaccinations-vente-tegninger

3 kommentarer til “DRAWING ATTENTION”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *