At tegne træer

Steen Malberg udstiller sine billeder af træer i København.

Et yndlingssted for Steen Malbergs naturstudier har de senere år været blandt de krogede træer i Dyrehavens tjørnebevoksning.  Træer der er mærket og formet af vind og vejr og dyrenes færden. Særlig en tjørn er blevet malet igen og igen – i forskellige belysninger, og med forskellige tilgange. Den er nu væltet – og ligger og venter på en afslutning på serien…

At tegne og male i naturen er noget af det største man kan fortage sig, mener Steen Malberg, og forsætter:  Det er til at blive afhængig af. Og et fantastisk påskud til at være i naturen og sanse omgivelserne.

Når foråret kommer, og man igen kan sidde udendørs i længere tid af gangen,  er det spændende at se, hvor inspirationen tager én hen.  Et indskud kan sætte processen i gang.

Det seneste er en serie klassiske studier af træer, tegnet med pastelblyant på tonet papir. I atelieret er de limet op på lærred sammen med bearbejdede ark papir, hvor der er leget med akrylfarve og afsmitninger i intuitive valg,  der åbner op  for associationer.

I en anden serie, der egentlig startede som opvarmning til at skulle undervise i udendørs maleri på Samsø Højskole, tegnede Steen Malberg først træet op med en pind dyppet i sort akrylfarve, for derefter at gå videre med pensel og farver . Det ene billede tog det andet. Det blev nærmest en rus.  Formaterne blev større og større – til sidst lidt uhåndterlige at have med på cyklen…

Uanset om der tegnes, males med akryl eller akvarel, er Steen Malbergs arbejdsmetode et rimelig detaljeret studie af lys og skygger i motivet, der  kræver tid – som ofte strækker sig over flere dage i samme tidsrum.

På udstillingen vises også akvareller med landskabsmotiver fortrinsvis fra Nordsjælland, og en serie dyrestudier.

Udstillingen kan se i Friluftrådets lokaler,  Scandiagade 13, 2450 Kbh. SV
6. marts til 28. april
Åbent mandag til torsdag kl. 10 – 15 og fredag kl. 10 – 14

Hvis der ikke lige er et træ i nærheden, så tegner Steen bare noget andet. En pelikan for eksempel ...

1 kommentar til “At tegne træer”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *