Vis mig din inspiration

Vi vil så gerne høre fra vores medlemmer. Vi vil se, hvad I laver, og vi vil vide, hvad der inspirerer jer. Peter Hermann tog imod opfordringen og fortæller her om, hvad der har inspireret ham:

På opfordring fra Henriette, har jeg fundet nogle titler fra reolen, der har været afgørende for hvor jeg er i dag som tegner og historiefortæller. De har inspireret på mange måder. Med tegnerens teknik, fortællemåde, emner og ren livsglæde.

Jeg håber at andre vil blive inspireret til at dele nogle af de værker/bøger/hæfter/osv., som har været afgørende for jeres rejse gennem tegneriet.

“Cul de sac” af Richard Thompson

Alt ved “Cul de sac” inspirerer. Richard Thompsons levende streg, de fantastiske personskildringer, en helt unik timing, og et talent for humor, hvis lige jeg ikke har set.

“The complete Cul de sac” er mit svar på det berømte øde ø spørgsmål: Hvis du kun måtte tage en bog med, hvilken skulle det så være?

 

“3 sager for Clifton” af Raymond Macherot

Da jeg var 9 år gammel, skulle min storebror og jeg holde lidt ferie hos vores bedsteforældre. For at tiden ikke skulle blive for lang, fik vi begge penge til at købe noget læsestof i boghandleren i Brande. Min bror valgte hurtigt en Dennis Jürgensen bog. Et oplagt og klogt valg. Jeg var længere tid om det og blev ved med at trække beslutningen. Jeg ville jo gerne bruge pengene, men kunne bare ikke rigtig finde noget, der fængede … lige indtil jeg så “3 sager for Clifton” af Raymond Macherot. De farvestrålende sider med spejder/detektiven sugede mig ind med det samme. Min storebror kendte ikke til “Clifton”, og som lillebror er det en kæmpe bonus, at være den der opdager noget nyt.

Det var et tykt album med tre lange historier, og de gav mig flere dages flugt ind i en verden med pengeskabsrøvende gorillaer, en tysk skurk med navnet Otto Pomfritz, gags og hæsblæsende situationer ad libitum.

De sommerdage blev min store interesse for de fransk/belgiske tegneserier grundlagt.

 

“Hvordan mon?” af Wolf Erlbruch

Hvordan mon jeg kunne falde over denne bog, inden jeg hørte om “Muldvarpen, der ville vide, hvem der havde lavet lort på dens hoved”, er stadigvæk et mysterie for mig.

Wolf Erlbruch har været en kæmpe stilmæssig inspiration og påvirkning. Det første år på Designskolen Kolding, var jeg stadigvæk i fuld færd med at “fordøje” Erlbruch, og mit første års projekt var nærmest en ren stiløvelse i teknikken fra “Hvordan mon …?” Det tog mig noget tid at finde mig selv igen 🙂

 

“The spiffy adventures of McConey: Harum Scarum”
af Lewis Trondheim

Det var i et nummer af “The Comics Journal”, (muligvis nr.194, det med David Mazzucchelli interviewet), at jeg for første gang fik et lille glimt ind i Lewis Trondheims fantastiske verden. Jeg havde i en længere periode været meget optaget af at blive taget seriøs som tegner, og prøvede derfor at lægge mine fjollede figurer langt væk, ned bagerst i skuffen. I stedet dyrkede jeg mere ekspressive streger og alvorlige emner. Det gik også fint, lige indtil jeg blev suget i Trondheims uprætentiøse og tilsyneladende endeløse strøm af finurlige figurer og absurde situationer. Det var som en veltimet eksplosion af barndoms glæde i mit sind. I hans historier og streger kunne jeg genkende alt det jeg havde gemt væk, alt det der gør at jeg elsker at tegne.

 

“Bourbon Thret” af Geof Darrow

En udflugt til Fyn i 8.klasse blev ekstra uforglemmelig efter et besøg i den lokale DSB kiosk. På det tidspunkt blev nogle af historierne fra det franske Metal Hurlant oversat til dansk og udgivet i bladet Total Metal. En noget anden verden end den jeg kendte fra Splint & Co. og de andre Fransk/Belgiske tegneserier åbnede sig der på Fyn.

Jeg mistede desværre Total Metal bladet på turen, men var efterfølgende så heldig at finde Geof Darrows bog “Bourbon Thret: Comics and Stories” i Paris, året efter.

4 kommentarer til “Vis mig din inspiration”

 1. Tomas Bjornsson

  Tak! Tak! Tak!
  Jeg elsker den her slags artikler, hvor vi får et indblik i andre tegneres inspiration. Jeg skal vist en tur forbi boghandleren.
  Fantastisk inspirerende Peter.
  Vh
  Tomas

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *