Velkommen til de nye medlemmer i 2016

Det er altid en fornøjelse at præsentere nye medlemmer i Tegnerforbundet. I 2016 kom der fem nye til – to af dem havde godt nok været medlemmer før, men de skal være så hjertelig velkommen tilbage. Det er fem meget forskellige (men alle meget dygtige) tegnere, vi har budt indenfor i 2016.
Vi har bedt dem om at fortælle lidt om sig selv og vise os nogle prøver på, hvad de kan:

Anne-Mette Odgaard

I 1965 blev jeg ansat på Peter Blay’s tegnestue. Det var i bogtrykkets tid, hvor alt der ikke lå i typografens sættekasse skulle tegnes og laves til kliché.
1969-71 gik jeg på Specialstudiet i Grafisk Formgivning på Den Grafiske Højskole.
Derefter havde jeg forskellige ansættelser, bl.a. på Politikens Lokalavisers tegnestue, hvor jeg traf mange af mine senere kundekontakter.

I 1970’erne blev jeg 1. gang medlem af Tegnerforbundet.
Fra 1977-2007 var jeg selvstændig på fuld tid+.
Som 60-årig gik jeg på efterløn, og kunne så tegne og male hvad jeg har lyst til.

Hans Ole Herbst

Man har kun ét liv – indtil man vælger et nyt
For to år siden valgte jeg at vinke farvel til min sikre overlærerløn. Jeg havde i flere år haft en freelance illustratorvirksomhed, og jeg mente, at det nu var værd at vove springet og blive selvstændig.
Beslutningen betød, at jeg skulle i gang med at udbygge mit netværk, og derfor meldte jeg mig ind i TEGNERNE. Jeg tilmeldte mig også skolemesserne og en tur til Kerteminde, og så blev der hurtigt etableret nye gode forbindelser.
Som alle I andre, har jeg altid tegnet, og tilbage i 5.-6. klasse besluttede jeg mig for, at jeg ville være god til det. I dag er jeg 54 år og min målsætning er fortsat, at jeg meget gerne vil være god til at tegne, og sådan bliver det sikkert ved med at være, indtil jeg falder død om.

Mine opgaver har især været faglige illustrationer, hvor kravet er en realistisk streg. I mit nye liv satser jeg på at få flere opgaver, hvor der skal illustreres mere fantasifuldt.
Når jeg ikke tegner, så er jeg biavler, motionsløber og handy man med speciale i at påbegynde nye projekter.

hansole_1

Lise Seisbøll

Tegninger fungerer for Lise Seisbøll altid som illustrationer af en bestemt idé om, hvordan verden hænger sammen. Livet kan anskues som én lang, forrygende cirkusforestilling, hvilket afstedkommer mange billeder af enøjede væsener, jokere og spradebasser med hullede hatte. Lise gik sidst i 1970’erne på Det Fynske Kunstakademi – men endte med at uddanne sig som mag.art. i kunsthistorie. Hun arbejdede i frem til 1994 som inspektør i Kunsthallen Brandts Klædefabrik sideløbende med, at hun gennemførte kunstneriske projekter sammen med sin mand, billedkunstner Leif Mikkelsen. Fra 1997 og frem til 2015 har hun været direktør for Clay Keramikmuseum, idet hun parallelt hermed har udviklet sit Joy Project DK, der i ord og billeder tilbyder en visuel og legende vej til mere glæde i hverdagen. Projektet omfatter bl.a. et sæt spillekort, der kan bruges til at blive klogere på både én selv og andre mennesker. Såvel spillekortsættet som medfølgende illustrationsrige publikationer vil udkomme hen i 2017.

Med mange udgivelser bag sig er Lise i fagkredse bedst kendt som ekspert inden for international keramisk kunst, kunsthåndværk og design. For tiden skriver hun på en bog om Tommerup Keramiske Værksted (udgivelse september 2017).

René Birkholm

Da jeg var lille måtte man underholde sig selv. Ingen computerspil og ét ugentligt børneprogram på tv. De ”raske” drenge spillede fodbold og skød med luftbøsse. Jeg tegnede. Og tegnede. Og tegnede …
Og det gør jeg stadig. Til forlag, aviser, reklamebureauer – ja alt mellem himmel og jord.
Jeg er uddannet grafisk designer på Designerskolen i Kolding. Det var en god tid med stor frihed til at fokusere på netop det du brænder for. Siden har jeg suppleret uddannelsen med en master i computermedieret kommunikation på Roskilde Universitet.
Efter Designerskolen gik turen, omkring en ansættelse på reklamebureau, til min nuværende beskæftigelse som freelanceillustrator og grafisk designer med sideløbende undervisning på Multimediedesigneruddannelsen i Odense, hvor jeg underviser i design, animation, video og 3D.

Søren Alfred Olsen
aka Søren A
og mandoverbord

Født i Kerteminde 1955

1961 – 70 Kerteminde Borger- og Realskole

71 Starter silketrykkeri

72 Trykkeriarbejder på Gutenberghus Dybtrykkeri

73 – 75 Starter Husets Trykkeri og er elev på Billedfabrikken hos Jens Nordsø og Dea Trier Mørch. Arbejder med Per Kofoed på Danmarks første bogcafé og Jesper Høm med Husets Biograf

75 – 77 Omrejsende sømand, maler og kunstner. Sejler jorden rundt to gange på skonnerterne ”Gefion” og ”Lelantina”

77 – 81 Grafisk linie Danmarks Designskole
81 Filmvidenskab KUC

81 – 96 Tegnestuen Mandoverbord. 400 LP og CD covers, musikvideoer, bøger, aviser, blade, plakater, scenografier, skulpturer, logos, TV for DR og TV2, film og animationer. Daglig leder og AD

96 – 02 Solo grafiker, design manualer, NyCirkus, manuskripter og undervisning. Freelance ansat på DR, Produktionsselskabet og Blarke Sonne, Levring. TV og reklamefilm

00 – 09 Initiativtager til og ophavsmand til Mikisoq-projektet. En Grønlandsk 3D tegnefilm og en fortsættelse i 26 30 min. TV afsnit.
Der laves desuden et konsolspil over samme univers.
Mikisoq-projektet omfatter desuden et uddannelsesprogram for unge grønlændere i animation og spil-design.

03 – 16 Fastansat underviser, værkstedsleder og PR ansvarlig på Akademiet for Utæmmet Kreativitet (AFUK) produktions- og daghøjskoleskoler. Gæstelærer på Danmarks Designskole og Viborg Animationsskole. Bøger og udstillinger. 14 rejser til Grønland med 2 skoler og forskellige undervisningsforløb til følge. Medvirkende til flere dokumentarfilm og spillefilmen Inuk.

Arbejder PT på dokumentarfilmen ”Himmelstrøg” til TV om forfatteren Carsten Jensen og kunstneren Hans Krull.

Har arbejdet med rockorkestret Disneyland After Dark /D:A:D gennem 30 år.
Produktionerne omfatter covers, scenografier, videoer T-shirts o.m.a. Dette logo er lavet i ostevoks og farvelagt i computeren.

Logo for Olympiske lege for Døve. Opgaven omfattede også en åbningsceremoni hvor jeg fik de oprindelige kunstnere Elaine Page og Tommy Körberg til at opføre ”Chess” med DR’s underholdningsorkester i en speciel version for døve.

1 kommentar til “Velkommen til de nye medlemmer i 2016”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *