Tur til Rudolph Tegners Museum

Den 8. juni besøgte Tegnerne Rudolph Tegners fantastiske Museum og Statuepark i Dronningmølle, og vi havde en virkelig dejlig tur både inde i den mærkværdige udstillingsbygning og i det fabelagtige landskab, som omgiver den.

Rudolph Tegner (12. juli 1873 – 5. juni 1950) var en kontroversiel figur inden for dansk kunst, som igennem hele sit liv blev stærkt kritiseret i Danmark. For at sikre et blivende sted for sine værker byggede han derfor museet i Dronningmølle.
Tegner tilhører en tid, hvor billedhuggere søgte nye udtryk og nye veje efter arven fra Thorvaldsen og klassicismen og en tid, hvor symbolismen gjorde op med naturalismen.
Efter at have færdiggjort sin uddannelse på Kunstakademiet på rekordtid, tog Tegner til Paris, hvor han blandt andet blev inspireret af Auguste Rodin.
Blandt de mest kendte skulpturer i det offentlige rum er Danserindebrønden og Herakles og Hydraen i Helsingør samt monumentet Mod Lyset (for Niels Finsen), der står på hjørnet af Blegdamsvej og Tagensvej ved Rigshospitalet i København.

Steen Malbergs skitse af Rudolf Tegners 'Karyatider'.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *