Tegnestunder på Ærø

Et af vores medlemmer på dejlige Ærø, Naja Abelsen, savnede tegnerselskab på øen og opfandt noget nyt. Hun har skrevet til os:

Kære Tegnerforbund og medlemmer

Her er en lille beretning om hvad medlemskabet her i forbundet kan komme til betyde ude i landet, resten af året, hvor vi ikke ses på vores hyggelige udlandsture og til andre møder:

Efter vores skønne Stockholmstur i maj 2022, gik det endnu engang op for mig, hvor meget jeg holder af vores fællesskab! Og især at jeg straks savnede den uformelle, hyggelige måde vi er sammen om at opleve og tegne på … og havde ikke lyst til at vente et helt år på at genopleve samværet om den fælles interesse. På den anden side havde jeg heller ikke lyst eller tid til at starte et undervisningshold op her i sommers, så min løsning blev at tilbyde denne måde at samles på, her på smukke Ærø, hvor jeg bor. (Og Urban Sketchers, som jeg har mødt via Tegnerforbundet, er der heller ingen af på lille Ærø).

5 Tegnestunder, en søndag hver måned, hvor de, der havde lyst, bare kunne troppe op på de af mig valgte steder, uden tilmelding, ganske gratis. Den 11. september var sidste gang, og de blev alle hyggelige, og folk fik tegnet, akvarelleret, samlet fossiler, snakket og spist frokost, nogle få fik badet: jeg havde med vilje valgt steder ved kysten, så man kunne bade…jeg elsker at bade, og kysterne er dejlige, det var sommer …

De fleste var nogle jeg kendte i forvejen, vi bor jo kun lidt over 6.000 her, og nye mennesker dukkede også op. En enkelt kom endda rejsende fra Sjælland to gange for at være med, og kombinerede det med familiebesøg her. Og alle var glade for initiativet, for vi har jo alle muligheden hver dag for at komme ud og tegne, men får man lige taget sig sammen? Jeg gjorde slet ikke denne sommer, grundet en større bestillingsopgave, der dukkede op og tog al tid, inkl. weekender, så disse Tegnestunder blev SÅ meget mere værdsatte af mig selv, end da jeg sad og savnede selskab af tegnere – de 5 eftermiddage blev sommerens eneste fristunder for mig!

Jeg har lavet nogle collager af mine studier fra disse Tegnestunder, og tilsat andre års studier fra øen, med samme emne, hvor jeg så som regel har siddet alene, så I får et bredere indtryk af øens muligheder for studier.

Her er også fotos taget undervejs, af de tegnende på stedet, og medsender dem til inspiration for kommende besøg på Ærø. Og af en eller anden grund var det godt vejr HVER gang! Hvor heldigt, også selvom Ærø har andenpladsen i antal soltimer i Danmark, med Bornholm på førstepladsen.

Viser jer også selve invitationen, til inspiration for lignende møder, som man nu kan finde på, hvor man nu bor. Næste år vil jeg gentage disse Tegnestunder, og glæder mig allerede!
Bare denne fortælling, som tak for dejligt samvær i Tegnerforbundet! Glæder mig til de næste mange rejser og møder med Tegnerne.

Venlig hilsen
Naja Abelsen

Ærøskøbing, september 2022

Der er oven i købet et lille gladt PS.:
En af de for mig nye bekendte, er nu blevet min sejlmakker; vi har begge en lille jolle, og mangler begge en at sejle med 🙂

Herover: Najas tegninger og fotos fra Tegnestunderne på Ærø.

Til venstre: Najas plakat som inviterer til sommertegnestunder.

1 kommentar til “Tegnestunder på Ærø”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *