Tegner søges til H. C. Andersen-projekt

Vi har fået en henvendelse fra en komponist, der søger en tegner til et spændende H.C. Andersen-projekt. Mon ikke det er en opgave for et af vores medlemmer?

Stig Christensen skriver:

Fairy Tales In Music er resultatet af min drøm om at udbrede kendskabet til Hans Christian Andersens vidunderlige historier, vores national poet par excellence her i Danmark og mit arbejde som komponist. H.C. Andersen er et af de fineste brands i vores land, og hans eventyr er oversat til mere end 150 sprog.

I min karrierer som komponist og kapelmester har jeg fortalt historier på teatret i mere end 30 år . Mit job har bragt mig rundt til alle de største teatre i Danmark, heriblandt Det Kongelige Teater i København og Odense Teater i Odense, hvor H.C. Andersen jo blev født i 1805.

For nogle år siden blev jeg bedt om at skrive underlægningsmusik til Den Standhaftige Tinsoldat til en række koncerter, hvor en fortæller skulle læse eventyret og musikken skabe en baggrund, der spejlede historien. Det blev en succes og en idé ”var født” om man må sige, om at skabe et forenet udtryk, hvor musik og eventyr, dybt integreret blev til en slags eventyr i musik!

I 2014 rejste jeg til Kina og Tibet og besøgte flere vidunderlige steder fra Beijing til Mount Everest, og da jeg vendte tilbage til Danmark var det med planen om, at mit projekt også skulle have en kinesisk udgave. Den første del af Fairy Tales In Music er nu klar, jeg har 2 eventyr: Den Lille Pige Med Svovlstikkerne og Den Standhaftige Tinsoldat, indtalt på dansk, engelsk og kinesisk (Mandarin) med underlægnings musik komponeret af mig.

Gennem hele tilblivelsesfasen har jeg tumlet med den idé, at der skulle knytte sig en aktivitet til oplevelsen af eventyret og musikken. Mine egne børn, ja alle børn jeg kender, elsker at sidde og tegne og jeg har bemærket, at det går godt i spænd med at lytte til historier. Da jeg præsenterede mine idéer for nogle Kina-eksperter var de straks med på tanken. Der er nemlig et stort behov i Kina for at stimulere børns kreative sider og H. C. Andersen og ikke mindst ”The Little Match Girl” er endog meget kendt i Kina.

Jeg søger derfor kontakt til en tegner, der kan indgå i projektet, dels levere nogle tegninger til de 2 eventyr der indtil videre er færdige, dels videreudvikle tanken og idéen med produktet.

I 2018 er der planlagt indspilning af flere eventyr og det er mit håb, at det vil medvirke ikke alene til at udbrede kendskabet til H. C. Andersen men også blive en ny måde at fortælle historier på, som vil stimulere fantasien og de empatiske evner hos lytteren. Jeg tror at fantasien som en ressource er under hårdt pres i dag, og vi må gøre alt hvad vi kan for at give vores børn både mulighed og lejlighed til at ”træne” deres fantasi.

Stig Christensen

FairyTalesInMusic
Sct. Georgs Vej 11H
3060 Espergærde
DENMARK
Tel. +4526212425
mail: sc@musicmind.dk
www.fairytalesinmusic.com

.

1 kommentar til “Tegner søges til H. C. Andersen-projekt”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *