Tak for støtten

Joan Vissing søgte støtte hos Tegnerforbundets Fond for Copydan-midler til arbejdet med illustrationerne til bogen ‘Hvordan får man nye forældre’. Her fortæller hun om bogen:

Tilbage i efteråret 2020, modtog jeg støtte af Tegnerforbundet af 1919 til at færdiggøre illustrationerne til børnebogen, ‘hvordan får man nye forældre’ skrevet af Gitte Søby Madsen. Det var en kæmpe ære og en stor håndsrækning, som jeg sætter stor pris på.

Bogen er et samarbejde med min gamle folkeskoleveninde. Der skulle gå cirka 15 år fra vores tid sammen i klasselokalet til at vi fandt hinanden igen – denne gang over et børnebogsprojekt.

Historien fortæller om en pige, hvis forældre ikke længere er gode sammen. Og i et forsøg på at finde en løsning undersøger hun forskellige muligheder for hvordan man får nye forældre. Bogen kræser om skillesmisse og hvordan man på bedst muligvis finder en ny hverdag, som gør alle glade.

Alle værker i bogen er lavet som linoleumstryk. Det er en trykteknik, som har en særlig fin æstetik og autencitet. Hvert tryk er forskelligt og har sine små skønhedsfejl. Jeg synes at netop denne trykmetode passede idealt til historien. Forælderne i historien har også en masse småfejl og fortællingen en nerve som matcher trykkene.

Det var en stor fornøjelse at lave bogen, også på trods af den ekstra arbejdsbyrde, linoleumstrykkene gav mig. Men det var det hele værd.

Den kan nu fås i boghandler landet over – både digitale og fysiske butikker. Og selvom det her er mit første børnebogsprojekt og det har kun givet mig blod på tanden til flere lignende projekter.

Bogen koster 149 kr og er for børn i alderen 8 – 12 år.

Den kan bl.a. købe i Bog og idé og på saxo.dk. Og ud over det, kan den selvfølgelig også lånes på bibliotekerne.

Tak for støtten
/ Joan

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *