På udflugt med Tina Filsø og hr. Hattenheimer

For flere år siden støttede Tegnerforbundets Fond for Copydanmidler et af vores medlemmer, Tina Østergaard Filsø,  i hendes ønske om at udgive sin bog ‘Hr. Hattenheimers eventyrlige rejse’. Nu efter et kæmpestort stykke arbejde og masser af bump på vejen står Tina endelig med sin nyudkomne bog i hånden. Vi ønsker til lykke og har bedt hende fortælle lidt om bogen og om dens tilblivelse:

Nu kommer Hr. Hattenheimer ud at rejse

– skrevet af Tina Østergaard Filsø, Gelballevej 73, 6640 Lunderskov

Historien og en børnebog, som kom til live efter mange år i skuffen.

Hr. Hattenheimer kom til verden en regnvejrsdag for rigtig mange år siden, og lige pludselig var han der på papiret og kiggede på mig og indbød til eventyr. Hr. Hattenheimer smiler venligt til en, mens han har gang i opfindelser af alle mulige og umulige tingester. En dag får han lavet den store hatteballon, og han rejser på eventyr sammen med hans gode ven, den frække måge Rufus. De møder en mystisk vismand og en venlig heks. Heksens lillebror er blevet forvandlet til en trold og skal reddes inden 30 dage ellers bliver han trold for evigt. Men kan man stole på venlige hekse og hvorfor har de brug for et drageæg?

Hr. Hat er han forkortet til, da det er nemmere at sige for børn end hele hans lange navn

Alexander Maximillian von Hattenheimer.

Hver gang jeg skulle slappe af, hev jeg projektet op af skuffen og Hr. Hat har tålmodigt ventet i alle disse år, mens nye tiltag og ideer kom til hen ad vejen.

Børnebogen har taget extra lang tid, fordi jeg, som illustrator har opfundet universet og

historien, uden at være rigtig forfatter. Heldigvis har jeg fået rigtig god hjælp både fra forskellige skrivekyndige og det var slet ikke gået uden det fantastiske forlag DreamLitt.

Selve processen med at ansøge hos forlag, tager meget lang tid – flere måneder hos hvert forlag, kan den ligge, og det hjælper jo ikke at man er helt ukendt.

Efter ca. 25 år i skuffen, udkom Hr. Hattenheimers eventyrlige rejse endelig fredag d. 07.06. Det er en vild følelse, at se på forkellige bogsider på nettet, at der er den og jeg står som forfatter og ophavskvinde til den. Jeg tror det handler op aldrig at give op, og virkelig have meget

tålmodighed og tro på at det lykkes til sidst.

Når man har travlt, med fuldtidsarbejde og familie, så kan det jo være svært at få tiden til det, så ferier og weekender blev brugt i fantasiens verden med trolde, hekse og drager.

I begyndelsen tegnede jeg kun med farveblyant og pastelkridt, men nu scanner jeg tegninger ind og fortsætter i Photoshop på min Wacom, hvor jeg tegner med en pen på skærmen.

Jeg er medlem af Foreningen Tegnerne og det er dejligt at få sparring af andre tegnere.

Nu er det spændende at se hvordan det går med Hr. Hats eventyr i den virkelige verden.

Jeg har arbejdet som designunderviser på IBA på Multimedieuddannelsen de sidste 8-9 år.

Er pt. ledig og bruger Teknik & Design fra Teknisk Landsforbund, så jeg bruger deres cvr nr. og kan på den måde starte op som freelancer.

Tina Filsøs 'Hr Hattenheimer' er endelig udkommet
Her er en side fra bogen ...
... og her er en side til

1 kommentar til “På udflugt med Tina Filsø og hr. Hattenheimer”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *