‘Rejsen til Crustacia’ – og vejen dertil

I to omgange har Tegnerforbundets Fond for CopyDan-midler støttet Mathias Botfeldts projekt. Det har taget sin tid, men nu er der kommet hele tre bøger ud af det. Som vi plejer, når vi uddeler støtte, har vi bedt Mathias præsentere det færdige værk:

Mathias Botfeldt & Emil Blichfeldt: Rejsen til Crustacia

Rejsen til Crustacia er en børnebog i tre bind, der efterhånden har været et par år undervejs.

I 2014-2015 samarbejdede forlægger og forfatter Emil Blichfeldt og jeg om billedbogen “Drengen med paraplyen” og i starten af 2016 besluttede vi at samarbejde igen. Denne gang skulle det være en børnebog for lidt ældre børn, baseret på et invertebrat undervandsunivers, som jeg havde udviklet i mit afgangsprojekt fra Designskolen Kolding. Efter de første par skitser og kapitler modtog jeg i marts 2016 det første arbejdslegat fra Tegnerne.

Bøgerne blev til på en ret organisk facon. I starten dikterede jeg den overordnede handling i et kapitel, hvorefter Emil formulerede teksten. Nogle gange skrev han et kapitel bare på baggrund af en tegning, og længere henne i processen begyndte jeg også selv at skrive. Karaktererne og handlingen blev løbende udviklet, og universet udvidet.

Rejsen til Crustacia er kort fortalt fortællingen om pigen Sani, der vågner op i en mærkværdig verden fyldt med snegle- og krebsdyrlignende væsener. Hun kan ikke genkende denne verden og hun kan heller ikke huske, hvor hun kommer fra. Sammen med snegledrengen Ran rejser hun mod storbyen Crustacia for at opklare mysteriet om sin fortid, men de er ikke alene på deres rejse, og det vil kræve al deres snilde ikke at falde i kløerne på den berygtede Shakbat og hans slæng.

Illustrationerne er primært tegnet digitalt i programmet Procreate på en iPad Pro 12,9.

Oprindelig var planen at lave én bog, men efterhånden som historien voksede, blev det besluttet at dele den op i tre bind.

I september 2019 modtog jeg det andet legat fra Tegnerne til færdiggørelse af opsætning og omslagsillustrationer til de tre bøger.

Bøgerne er nu endelig udkommet på forlaget Calibat og kan bestilles følgende steder:

williamdam.dk

bogreolen.dk

gucca.dk

saxo.com

bog-ide.dk

arnoldbusck.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *