Nyt fra Dansk Kunstnerråd

Dansk Kunstnerråd giver dig gode råd til, hvordan du tjekker din årsopgørelse fra Skat. Læs også om bæredygtigt arbejdsliv, møde med den nye kulturminister og om samarbejdet i Kunstnerrådet.

Kunstnernes Beskatning 2023 er udkommet

Nu er det snart tid til at tjekke årsopgørelsen for 2022 – og så er det godt at have Kunstnernes Beskatning ved hånden.

Dansk Kunstnerråds skattevejledning Kunstnernes Beskatning 2023 er fuld af gode råd og eksempler, som er rettet mod kunstnerøkonomier. Pjecen er skrevet af skatteadvokat Peter Hansen i samarbejde med Dansk Kunstnerråds skatteudvalg. Læs mere her.

Gratis tilbud: et mere bæredygtigt arbejdsliv

Er du kunst- og kulturarbejder? Har du svært ved at få enderne til at mødes? Så bliv en del af udviklingsprojektet GRO, hvor du får viden og ideer til at skabe et mere bæredygtigt arbejdsliv. Du bliver en del af en gruppe med op til otte kunstnere fra samme branche, der mødes fire-seks gange i løbet af foråret.

Dansk Kunstnerråd har indgået partnerskab med Aron – center for bæredygtigt arbejdsliv om projekt GRO.

Læs mere og tilmeld dig Projekt Gro her.

Dansk Kunstnerråd møder ny kulturminister

Brug energi- og inflationskrisen til noget positivt og skab ordninger, der sætter fart på den grønne omstilling i kunst- og kulturlivet.

Det var budskabet fra Dansk Kunstnerråds forperson Nis Rømer til kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M) på et dialogmøde i januar om energikrise og inflation. Læs mere her.

En styrke at samle kunstarterne

I en ny portrætserie kan du møde Dansk Kunstnerråds medlemsorganisationer og blive klogere på visionerne for samarbejdet i kunstnerrådet. I det nyeste interview i serien siger Morten Visby, formand for Dansk Forfatterforening, bl.a.:

”Dansk Kunstnerråds styrke viser sig, når rådet formår at arbejde konkret med ting af reel værdi på tværs af kunstarterne. Det gælder f.eks. Kunstnernes Beskatning og de forskellige dataundersøgelser, som kan være guld værd som forbedret vidensgrundlag.”

Læs interviewet med Morten Visby her

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *