Kom med til Tegnernes jul 2017

Det er stadig sommer, mens jeg skriver dette – men lige pludselig er det JUL. Og i år holder Tegnerne jul med en udflugt til Fyn. Turen kommer til at strække sig over to dage, og da mange af vores medlemmer er travle folk, præsenterer vi allerede nu Tegnernes jul 2017:

Juleudflugt den 13. – 14. november til Tommerup Keramiske Værksted og CLAY Keramikmuseum

For både Tommerup Keramiske Værksted udenfor Tommerup og CLAY Keramikmuseum i Middelfart er mange af månederne i 2017 gået med at forberede værkstedets 30 års jubilæumsudstilling på museet, der åbner i dette efterår. Tegnernes juletur besøger i år begge steder, så vi kan se og høre om det store specialværksted og bagefter opleve den store udstilling, der viser en række hovedværker skabt igennem årtierne.

Tommerup Keramiske Værksted har helt enestående faciliteter og know-how til at udføre specialopgaver i stor skala i ler og tilstødende materialer som eksempelvis beton. Staben har specialiseret sig i at hjælpe billedkunstnere og kunsthåndværkere til at realisere fysisk store kunstværker, der ofte skabes til udsmykning af større offentlige rum i ind- og udland. Det største værk, der er skabt her, er lavet af mellem 50 og 60 tons ler. I mange tilfælde laves de store keramiske arbejder klar forud for en kunstners besøg, sådan at han eller hun kan koncentrere sig helt om finpudsning og grafisk eller malerisk dekorering. Vi hører om og ser eksempler på kunstnersamarbejderne, blandt andet præsenteres vi for den enorme ovn, hvori Peter Brandes’ over 5 meter høje krukker bliver brændt.

På CLAY Keramikmuseum får vi en rundvisning i museet som helhed, og dets særlige Skatkammer af mesterværker fra Royal Copenhagen skabt fra 1775 og frem. Særlig fokus sætter vi på særudstillingen ”Tommerup Keramiske Værksted – Store Værker, Kloge Hænder”, der præsenterer fysisk store (og teknisk komplicerede) værker af blandt andre Bjørn Nørgaard, Peter Brandes, Kirsten Justesen og Nils Erik Gjerdevik samt nordmændene Magne Furuholmen og HM Dronning Sonja.

Til udstillingen udgives et katalog og et 2-binds bogværk om Tommerup Keramiske Værksteds over 30 år lange historie. Forfatteren til hovedteksterne, Lise Seisbøll Mikkelsen fra Tegnerforbundet, viser rundt og fortæller på både værkstedet i Tommerup og museet i Middelfart.

Vi arbejder stadig på detaljerne om selve JULEFROKOSTEN, der finder sted om aftenen mandag d. 13, november, og vi sørger selvfølgelig for overnatningsmuligheder for dem, der får brug for det. Transport vender vi tilbage til, når vi ved, hvem der deltager.

Men altså: Kryds i kalenderen d. 13.-14. november.

Tilmeld dig julearrangementet senest d. 20. oktober: Skriv til Lise på lseis1111@hotmail.com

Denne figur af Maria Rubinke indgår i Erik Veistrup-samlingen på Keramikmuseet Clay. Billedet er fra Clays hjemmeside
Udsnit af Bjørn Nørgaards udsmykning af Panum Instituttet i København, lavet på Tommerup Keramiske Værksted. Billedet er sakset fra deres hjemmeside

2 kommentarer til “Kom med til Tegnernes jul 2017”

  1. desværre kan jeg ikke deltage, selv om det lyder spændende. Også at komme til at se steder man ikke nødvendigvis kender. Suk… men jeg ønsker jer alle en rigtig god fornøjelse.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *