København fra vindueskarmen

Hvert år uddeler Tegnerforbundets Fond for CopyDan-midler støtte til forskellige projekter – og det kommer der meget spændende ud af. Her kan du læse om et lidt anderledes bogprojekt:

Lawrence Ebelle søgte støtte hos Tegnerforbundets Fond for Copydan-midler til arbejdet med produktion af bogen ‘Beyond the window sill – Copenhagen behind the scenes -’.
Her fortæller hun om bogen:

I efteråret 2021 søgte jeg støtte hos Tegnerforbundet af 1919 til at gennemføre min kommende bog, ‘Beyond the window sill – Copenhagen behind the scenes -’ med håndtegninger af Puk Ewdokia.

Da jeg fik besked om forbundets bevilling blev jeg helt rørt af denne generøse håndsrækning, da bogen betyder meget for mig og havde været 2,5 år undervejs. Yderst taknemmelig er jeg for den økonomiske hjælp jeg fik.

Bogen som er designet og layoutet i samarbejde med grafisk designer Filip Grønning er en portrættering af København på en måde som (så vidt jeg ved) ikke er set før. Jeg har mellem foråret 2018 og efteråret 2019 interviewet godt 150 Københavnere, hvis jeg spurgte om deres bydele, de arkitekturer de lever i og de landskaber de ser ud fra et udvalgt vindue fra hvert deres hjem.

Min baggrund som arkitekt gør, at jeg er interesseret i vinduet som arkitektonisk element og som kontaktfladen mellem hjemmets intimitet og bygninger, landskaber, elementer og mennesker udenfor.

Derudover har jeg i længere tid ønsket at skrive den bog, da jeg synes, at de mange bøger om København er lavet efter den samme skabelon og uden særlig stor originalitet. Min bog skulle derfor være original. Derfor valgte jeg at centrere den omkring Københavnere. Derfor valgte jeg, at den skulle illustreres med håndtegninger, ikke fotografier.

Alle værker i bogen er akvareller. Disse håndlavede tegninger er med til at understøtte den intimitet jeg efterlyste. De har desuden en særlig fin æstetik og autencitet. Mit ønske med bogen var nemlig at levere et autentisk og personligt portræt af København samtidig med at jeg gerne vil skabe en kunstbog. Derfor er æstetikken i højsæde i det projekt og bogens indhold og udseende forsøges flettes harmonisk.

‘Beyond the window sill’ blev et tidskrævende projekt, men resultatet er smukkere end jeg kunne drømme om.

Man kan få et eksemplar eller flere af ‘Beyond the window sill’ samt et begrænset parti af 20 udvalgte tryk fra bogen hos:

Københavns Museum

Arbejdermuseet

Politikens Boghal

Cinnober

Thiemers

Books & Company

 

Og på min webshop via kontaktformularen.

Bogen har 240 sider og indeholder farvelagte illustrationer.
Den koster 500 kr,- og limited edition tryk fra bogen koster 175 kr,- uden ramme og 350 kr,- med egeramme.

Tjek www.curatedworks.agency for at se nærmere. Endelig kan bogen også lånes på bibliotekerne. Hjertelig tak for støtten til at gøre den bog til en realitet.

Lawrence Ebelles bog 'Beyond the window sill - Copenhagen behind the scenes' er illustreret af Puk Ewdokia og grafisk tilrettelagt af Filip Grønning.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *