Jo Møller udstiller ‘Livstegn’

Jo Møller udstiller tegninger fra sin bog ‘Jo’s bog’: Livgivende dødskonfrontationer og andre prøvelser.

Invitation til fernisering lørdag d. 1. april kl. 14-16
i Galleri Art for Future.

Alle er velkomne og vi byder på et lille glas.

 

Jo Møllers nye bog, skildrer et livsforløb fra 2017 til 2022, med hovedvægt på tegninger.
Livs-tegninger – fra en krise til et nyt liv – med tråde tilbage til fortiden.

Jo Møller har altid engageret sig fagligt og eksperimenteret med sit kunstneriske udtryk. Nu søger han, i erkendelse af ændrede vilkår, mere i dybden. Det er livstegn på godt og ondt fra de ubevidste lag.

I bogens prolog skriver han: ”Tegningen har altid været mit fundament, mit basale udtryk, min begyndelse og min vej. Som barn digtede jeg historier, som jeg tegnede. Jeg skrev dem ikke, jeg tegnede dem” – og fortalte dem.

Kunstnerens udtryk, blev i 2017 påvirket af et sygdomsforløb som efterlod ham i en tidslomme, hvor det var slut med maleriet, med grafikken, slut med atelieret og fremtidige udstillinger.
Men efter en periode begyndte han at tegne nogle små ”Tidslommetegninger” (2018). Kunstneren parkerede sit følelseskaos og tømte hovedet for tanker. Han gav sig hen i tomheden, gik indad, ind i det ukendte, fandt fundamentet og lod stregernes forløb føde hinanden. Det gik fremad og tegningerne ændrede langsomt karakter. Det blev til ”Tidstegn” (2019) og ”Fabuleringer” (2020 /2021). Tegningsformatet blev lidt større. Han var i bedring. Men livsvilkårene, og dermed det kunstneriske udtryk, var ændret. Bogen afsluttes med flere tegninger i ”Epilog” (2022).

Bogen, som også præsenteres på udstillingen indeholder, parallelt og uafhængigt af tegningerne, beskrivelser af nogle tidligere situationer i 12 flashbacks (1952 – 2018), som i nogle tilfælde blev definerende for Jo Møllers liv.

Bogen afsluttes med teksten: ” Læs mine tegninger, se mine ord.”

 

Galleri Art for Future

Vigerslevvej 142, 2500 Valby.

 

Åbent: onsdage og torsdage kl. 13-17 eller efter aftale. (tlf. 2710 5065)
Gælder også d. 6. april – Skærtorsdag.

Sidste udstillingsdag er d. 27. april 2023

Jo Møller: Embracing-2021

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *