Bliv betalt for din ophavsret

VISDA udbetaler penge til os rettighedshavere, efter et pointsystem. Det kræver at man melder sig, og at man opgør sin samlede produktion, efter særlige regler. Det er gratis at melde sig til, koster kun tid. Derfor er det en god ide at få sig registreret og få del i puljen. Første udbetaling var i juni i år, og det gentager sig hvert år frem over.

Meld dig til den individuelle rettighedsforvaltning via linket her:

Individuel rettighedsforvaltning – VISDA – Visuelle Rettigheder i Danmark

Der ligger en video med vejledning til tilmeldingen her.

Vigtigt:
ALLE, også dem som meldte ind sidste år, skal melde ind igen!
Har du allerede ansøgt sidste år, skal du huske at gå ind på systemet og opdatere/bekræfte dine oplysninger. Systemet er sat op, så oplysninger, der vedrører tidligere år, allerede er udfyldt. Andre felter derimod skal udfyldes på ny, fordi de vedrører det, som er nyt siden sidste år. (fx evt. indtægsforhold)

Er det første gang du ansøger
Hvis det er første gang, du ansøger, skal du bruge lidt mere tid på også at give oplysninger om ”fortiden” – før 2019. Fremover skal der kun indberettes for det foregående år. Tidligere oplysninger vil indgå i fremtidige beregninger af rettighedsmidler.
Som noget nyt skal du fra i år bruge dit nem-ID for at komme ind på systemet. Dette er for at skabe bedst mulig sikkerhed omkring dine data. Dette gør det også muligt, at du ikke behøver udfylde hele skemaet på én gang. Hvis du er begyndt at taste oplysninger ind, kan du godt logge af og logge på igen senere for at fortsætte eller rette i oplysningerne. Det er dog vigtigt, at du husker at færdiggøre og godkende indtastningerne endeligt, inden ansøgningsfristen udløber den 31. marts.

Der vil blive afhold informationsmøder om hvordan man opgør sine point på følgende dage:

Lørdag d. 11. januar kl. 10.30-12.30 i Aarhus, Dokk1
(S.u. senest den 8. januar kl. 12.00. Hvis der kommer flere tilmeldinger end der er pladser, vil VISDA tilbyde et ekstra møde i marts.)

Tirsdag d. 21. januar kl. 17.00-19.00 hos VISDA, Bryggervangen 8,2100 Kbh. Ø

Onsdag d. 29. januar kl. 8.30-10.00 hos VISDA

Hvis I har lyst til at deltage så send en mail til: clausriis@icloud.com

Der er et begrænset antal pladser til rådighed ved møderne, så det er først til mølle princippet der gælder.